Лятната инициатива "Еко лято 2015" стартира в Разград

06:28, 02 юли 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград днес ще бъде открито  „Еко лято 2015”, съобщиха от общинската администрация. Над 150 ученици от Разград ще осмислят част от свободното си време през лятната ваканция в тазгодишната инициатива.

Общинската програма за екологично възпитание на подрастващите се осъществява от общината и Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на ОД на МВР, ОП „Паркстрой”, Регионална здравна инспекция, Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационен център и БЧК. Отдел „Здравеопазване” в община Разград осигурява медицински специалисти за всички групи.

Инициативата включва Детска академия по безопасност, организирана от ОД на МВР, в партньорство с БЧК, както и здравни беседи от Регионалната здравна инспекция и Превантивно-информационния център.

В първа смяна на „Еко лято 2015” са записани 58 ученици, които са разпределени в три временни ваканционни групи. Ръководители на групите са педагогически специалисти от ЦУТНТ.  Предстои да бъдат сформирани още пет ваканционни групи, за които вече са подадени близо 50 заявления. Инициативата ще продължи до 14 август.

Обектите за почистване са детски площадки и райони около училищата в ж.к. „Орел”, градския парк и централната градска част.

Осигурените средства от община Разград са в размер на 4 000 лв. С тях се закупуват материали и тениски за участниците, а основната част от сумата се разпределя във вид на парични награди - според отработените от учениците дни.

                

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама