37 училища от региона се включиха в кампанията „Осинови паметник”

12:38, 03 юли 15 / Култура 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37 училища и 3682 ученици от област Разград се включиха в кампанията „Осинови паметник”, която съпътства националното честване на Шипченската епопея, съобщиха от областната администрация.

Инициативата се реализира за пета поредна година по идея на Областна администрация Габрово и протича под патронажа на президента на България. Кампанията стартира в началото на юни и продължи до края на месеца.

Целта на родолюбивата идея бе да привлече вниманието на повече учебни заведения в региона и на техните възпитаници, съдействие за което оказа и Регионалният инспекторат по образованието в Разград.

В продължение на месец, учениците мотивирани от учители и ръководствата на училищата, имаха възможността да се запознаят и да обгрижват паметниците от нашата история на територията на областта. С този акт децата обогатиха своите знания за историческите събития, за личностите и приноса им за страната, отдадоха почит към миналото и към културното ни наследство.

Информацията, свързана с отчитане на дейностите от кампанията, ще бъде  представена пред Инициативния комитет за честване на „Шипченската епопея”. 

В началото на всяка нова учебна година училищата получават нов паметник, на ротационен принцип.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама