Андреа Начева спечели първо място на международен фестивал в Испания

06:55, 08 юли 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванадесетгодишната Андреа Начева от Разград спечели първо място на Международния фестивал „Pop Foundation“ в Испания. Тя е единствената удостоена с първа награда във възрастовата група 10-14 години.

В състезателната част на фестивала Андреа, която е възпитаничка на музикалния педагог Свилена Дечева от Центъра за работа с деца е представила пред публиката песни на Малу и Адел, а на гала концерта изпяла  руската песен „Времени нет“.

С благодарствена грамота е удостоена и Свилена Дечева за професионализма си като музикален педагог.

Във фестивала са участвали осем певци от България - освен Андрея имало и представители от Пловдив и София. В частта за индивидуални поп изпълнители

участниците са били от България, Испания, Италия, Кипър, Русия и Армения.

Фестивалът „Pop Foundation“, който е в програмата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, се проведе на най-известния и един от най-посещаваните брегове на страната - Коста Брава, в курортното селище Йорет де Мар. Форумът включва разнообразни жанрове на изкуството - танци, музика, театър, изящни изкуства, фотография, илюзионизъм, циркоово изкуство и др. Изявите на фестивала продължават през цялото лято, като жанровете се редуват.

Андреа и музикалният й педагог изразиха отново своята благодарност към спонсорите и приятелите на благотворителния концерт, на който бяха събрани средства, за да може талантливото момиче да отиде на фестивала в Испания. Свилена Дечева отбеляза, че замислят тези благотворителни концерти да станат традиционни, за да имат възможност и други млади певци да участват в престижни конкурси в чужбина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама