Забраняват движението по някои улици в Разград заради изграждане на кръстовище

06:51, 03 авг 15 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 6 август до 4 септември се въвежда забрана за движение на коли по някои улици в Разград, съобщиха от Общината. Мярката се налага заради изграждане на кръгово кръстовище на бул. „България” с улиците „Кирил и Методий” и „Стефан Караджа”.

Движението на пътни превозни средства ще се забрани по бул. „България” в участъка от кръстовището с ул. „Бузлуджа” до кръстовището с ул. „Кирил и Методий” и ул. „Стефан Караджа”, както и по ул. „Паркова” – от кръстовището й с ул. „Кирил и Методий” и ул. „Стефан Караджа” до кръстовището на южното платно на бул. „Бели Лом”.

През този период ще бъде въведено двупосочно движение по ул. „Кирил и Методий”, от кръстовището с ул. „Васил Левски” до кръстовището й с ул. „Иван Вазов”. Паркирането в този участък ще бъде забранено.

До приключване на строително-монтажните работи по изграждането на кръговото кръстовище, движението на превозните средства ще се извършва по бул. „България” в участъка от кръстовището с бул. „Априлско въстание” до ул. „Бузлуджа” и по ул. „Бузлуджа” в отсечката зад сградата на прокуратурата и по бул. „Бели Лом”, ул. „Паркова” и ул. „Дунав”.

Още от автогарата за тежкотоварните автомобили ще има знак за отклонение и забрана за преминаване през централната част на града, те ще трябва да минават по бул. „Априлско въстание“.

За временната организация ще се постави сигнализация, ще се премахнат и пътните знаци, които няма да важат в този период.

Изграждането на кръговото кръстовище е по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на Разград“. То ще има остров с радиус на вписания кръг 15.94 м и диаметър 31.88 м, радиус на централния остров – 8.94 м. диаметър – 31.88 м Пътното платно между кръга е останалите участъци ще е с ширина 7 м и две летни за движение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама