Орлин Рангелов: На товарните гари в Разградско се реализира превоз на висок обем на товари

15:30, 28 авг 15 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На товарните гари в област Разград – Разград, Исперих и Самуил, се реализира превоз на сравнително висок обем на товари. Тази каза директорът на поделението за товарни жп превози в Горна Оряховица Орлин Рангелов на работна среща с областния управител Галина Георгиева.

Той посочи, че през 2014 г. има около 2000 натоварени и около 2500 разтоварени товарни вагона, а през първите седем месеца на 2015 г. са транспортирани над 40 000 тона товари.

Срещата в областната администрация в Разград днес бе част от инициираната от „БДЖ – Товарни превози” поредица срещи в областни градове в страната за обсъждане на възможности за възползване на бизнеса от услугите на дружеството.

Участие в нея взеха и Ангел Стоянов – директор „Есплоатация” в „БДЖ – Товарни превози”, Емилян Миланов – ръководител на Бизнес център - Горна Оряховица, както и представители на областната администрация и Регионалната търговско-промишлена камара.

Стоянов засвидетелства пред Областния управител, че дружеството разполага с необходимата материална база, професионална подготовка, опит и международни контакти за извършване на качествени железопътни транспортни услуги. Той информира присъстващите, че част от големите предприятия в региона като „Хан Аспарух” АД, „Тракция” АД, „Каолин” АД и др. редовно използват услугите на „БДЖ – Товарни превози”.

Дружеството дава възможност за комбиниране на ЖП транспорт с партньорски транспортни фирми в Европейския съюз и в Република Турция, за комбиниране с фериботните връзки на порт Кавказ и порт Батуми за реализиране на внос и износ с Украйна, Русия и азиатските държави.

На изразеното становище от зърнопроизводители, че не използват услугите на дружеството, поради липсата на жп транспорт в съответната община и поради малките количества продукция, които реализират, представителите на „БДЖ – Товарни превози” отговориха, че дават възможност за гъвкаво договаряне с клиенти и за превоз на малки товари, като препоръчаха и комбиниране на няколко производители при превоз на продукция. Представени бяха и възможности за внос на торове за селското стопанство с ЖП транспорт.

Областният управител изрази готовност за съдействие за бъдещи съвместни инициативи и за оказване на логистична помощ за провеждане на конкретни срещи с представители на бизнеса в областта, за да се стимулира по-широкото използване на ЖП транспорта от бизнеса, предвид неговите предимства от екологична гледна точка, по-малка натовареност на движението по пътищата и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама