Осъдиха трима разградчани за разпространение на наркотици

07:29, 31 авг 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Разград осъди условно трима разградчани, обвинeни за разпространение на високорискови наркотични вещества. Присъдите са наложени след постигнати споразумения, сключени между прокуратурата и подсъдимите. Решенията са публикувани на интернет страницата на съда.

Обвиняемия Петър Стефанов Петров се признава за виновен в това, че в периода 15-16 февруари в Стара Загора и Разград, сам и в съучастие, като съизвършител, поотделно с други двама - П.Б.М. и с Й.Е.С., без надлежно разрешително е придобил и държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества, всичко на обща стойност 601.92 лева .

Младежът е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага за изпитателен срок от три години. Той трябва да заплати по сметка на ОД на МВР-Разград за разноски по производството сумата от 152.30лв. 

Съгласно споразумението съдът налага на другия младеж - Й.С. наказание една година  лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години.

Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 16 февруари в Раград в съучастие като съизвършител с Петър Петров, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение марихуана на обща стойност 57.57 лева.

Наказанието, наложено от съда за третия младеж – П.Б.М. е 10 месеца лишаване от свобода  с изпитателен срок от три години. Страните приемат за безспорно и категорично установено, че подсъдимият на 15 и 16 февруари в Стара Загора и Разград, в съучастие като съизвършител с Петър Петров, придобил и държал без надлежно разрешително 90,7249 грама марихуана на стойност 544.35 лева.

Възпитателните работи и на тримата подсъдими съдът възлага на началника на РУ на МВР - Разград.

С одобрението на споразуменията, определенията на съда и за тримата подсъдими  се приравняват на влязла в сила присъда и не подлежат на обжалване.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама