Кубрат и Завет обединяват усилия за привличане на евросредства

07:37, 01 сеп 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници на Кубрат и Завет приеха решения за сключване на споразумение за партньорство между Сдруженията с нестопанска цел „Местна инициативна група - Кубрат” и „Местна инициативна група - Завет”, съобщават от Областния информационен център в Разград.

Двете организации ще подготвят съвместно и ще подадат заявление за изразяване на интерес по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

През настоящия програмен период на местните инициативни групи се предоставят нови възможности за финансиране на интегрирани и многосекторни Стратегии за местно развитие, основани на характеристиките на района и разработени въз основа на местните потребности и потенциал.

За местните инициативни групи на ПРСР 2014-2020 г. са предвидени над 130 млн. евро за цялата страна, а общата стойност на предвиденото финансиране чрез други оперативни програми достига 343 млн. евро. Очаква се до края на програмния период да бъдат финансирани около 60 местни инициативни групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама