Училището в Сейдол ще бъде домакин на изложбата „Пазители и традиции”

11:18, 02 сеп 15 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно училище „Виделина" в лознишкото село Сейдол ще бъде домакин на пътуващата изложба „Пазители и традиции”, съобщиха от ръководството на учебното заведение. Експозицията ще бъде открита на 15 септември, за първия учебен ден и ще бъде разгледана от гостите на училището и жителите на селото до 15 октомври.

Изложбата е организирана със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи". Тя включва 20 снимки, заснети от фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина. Фотографиите са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от фондацията в рамките на едноименната програма.

До момента изложбата е разгледана от повече от 2000 човека в София, Кюстендил и селата Бистрица, Пожарево, Победа и Бърдарски геран.

Училището в Сейдол отдавна сътрудничи с Фондация „Работилница за граждански инициативи", има спечелени и реализирани до момента шест проекта към нея, споделя нейните приоритети по опазване и съхраняване на културно-историческото богатство на България и с радост поема домакинството на изложбата, отбелязват от учебното заведение.

Основно училище „Виделина” в село Сейдол е едно уникално училище, различно от общоприетите. Учебното заведение разполага с Музеен комплекс с над 600 кв.м разгърната експозиционна площ и фонд от над 10 000 експоната. Има също Занаятчийски център с тъкачна, грънчарска и желязо-коларска работилници, открита класна стая, зооцентър с практическа насоченост, обсерватория и кътове за творчество и отдих.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама