РТПЗК-Разград отбеляза 25 години от своето създаване

16:56, 24 сеп 15 25 808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара (РТПЗК) в Разград отбеляза 25 години от своето създаване и 120 г. Българска търговско-промишлена палата. Тържеството се проведе в Конферентната зала на музей "Абритус".

Празника уважиха членове на Камарата, ръководители на областната и общинските администрации, представители на институции, бизнеса и партньорски организации.

Сред официалните гости бяха председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, областният управител Галина Георгиева, кметът Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет Милена Цанева, председателят на Варненската търговско-индустриална камара Иван Табаков и др.

Приветствие към гостите отправи председателят на РТПЗК-Разград Симеон Захариев. Той изрази своята благодарност към членовете на камарата за активната взаимнополезна работа, към ръководствата на общините и областната администрация за съдействието им за развитие на бизнеса. Благодари и на всички държавни структури, сродните работодателски организации и на професионалните организации, защитаващи работниците за съвместната полезна дейност в полза на област Разград. Специални благодарности отправи към ръководството на Българската търговско-промишлена палата в лицето на председателя  на Управителния съвет Цветан Симеонов за непрекъсната подкрепа при оказване на качествени услуги.

Своите благодарности към бизнесмените и предприемачите изрази и председателят на БТПП  Цветан Симеонов. Той подчерта, че на тяхното усърдие и безсънни нощи се дължи всеки успех на страната. Симеонов припомни, че към настоящия момент в системата на търговско-промишлените палати или камари членуват повече от 53 хиляди фирми, над 100 браншови организации и 28 активно работещи регионални търговско-промишлени палати или камари.

От името на управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов подари на областния управител и кмета на Разград по един алманах, посветен на 120-годишнината от създаването на Търговско-промишлените палати в България.

 Приветствие по случай 25-годишнината от създаването на Камарата отправиха също областният управител Галина Георгиева и кметът Денчо Бояджиев. Те пожелаха на членовете на Камарата още по-големи успехи, да бъдат оптимисти и да продължават да работят с още по-голям ентусиазъм.

Ръководството на РТПЗК в Разград получи още много цветя, подаръци и поздравителни адреси от институции и фирми.

Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара в Разград е създадена през 1990 г. След създаване на търговски палати в Русе, Търговище и Силистра, разградската камара предоставя услуги главно на фирми от областта.

За по-добро извършване на някои стопански дейности през 1996 г. камарата регистрира собствена фирма - “Регпал” ЕООД. Чрез нея се извършват оценки на предприятия, части от тях, недвижимо и движимо имущество и земеделски земи, внедряват се стандартите за управление на качеството, разработват се проекти за внедряване на научно-технически решения по поръчка на фирмите.

В помощ на работодателите от 2002 г. към камарата работи Служба по трудова медицина, която обслужва над двеста юридически лица от Разградска и други области.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама