Ученици от село Сейдол заедно ще творят чудеса

06:56, 08 окт 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно училище „Виделина” в лознишкото село Сейдол започва реализацията на проект „Заедно можем да творим чудеса”. Той е финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и ще продължи девет месеца, съобщиха от учебното заведение.

Дейностите по проекта включват организиране на Ателиета по музика и по декоративни приложни изкуства. Ателието по музика ще бъде разделено на Музикална школа по изучаване на свирене на народни музикални инструменти и Фолклорно пеене, а това по приложни изкуства ще включва Работилница по работа с пластични и изобразителни материали, Работилница по тъкачество и Творческа работилница.

В рамките на проекта ще бъдат организирани изложби и събор на занаятите, на които децата ще промотират своите творчески продукти.

С реализацията на планираните дейности по проекта ще се постигне опознаване на традиционната култура на малцинствата, самопознанието и проявленията на идентичността. Чрез познаването и приемането на «другия» ще се отстоява свободата и ще се възпитава толерантност, споделят от училищното ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама