Конфликт между партии в Исперихско предизвика помещение за предизборен щаб

21:21, 08 окт 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Помещение, предназначено за предизборен щаб в исперихското село Яким Груево, предизвика конфликт между две партии. Кандидатът за кмет на селото от партия "Обединена България" Анифе Мехмед съобщи пред журналисти, че била нападната днес от четирима мъже, привърженици на ДПС. По думите й те нахлули внезапно в щаба на партията и заявили да напусне помещението. При отказ от нейна страна мъжете започнали да я душат, ритат и влачат по пода, потрошили също обзавеждането и инвентара на партийния предизборен щаб. Жената, която била с нея в помещението припаднала в началото на нападението. След това привържениците на ДПС ги изгонили от щаба и сложили катинар на вратата на помещението. Анифе Мехмед заяви, че ползват правомерно помещението за предизборен щаб, по думите й те имат договор за наем, сключен между партия "Обединена България" и джамийското настоятелство в селото.

Случаят в село Яким Груево се разследва от компетентните органи. От Окръжната прокуратура в Разград заявиха, че официално изявление за инцидента ще има утре.

Независимият народен представител от Исперих Гюнай Хюсмен апелира всички институции да си свършат добре работата и виновниците да бъдат наказани. Той добави, че ако има наказани това означава, че в България има държавност, че има държава.

От Общинския  предизборен щаб на ДПС в Исперих отрекоха да е имало инцидент в село Яким Груево. Те излязоха и със специална декларация, в която се твърди, че днес в селото активисти на ДПС, които не са кандидати в настоящата кампания са поискали освобождаване на помещение, предназначено за предизборен щаб. За целта те са представили договор за наем, сключен между Областен съвет на ДПС – Разград и Мюсюлманско вероизповедание със седалище Разград. Собственикът на имота преди около пет дни е предупредил само настанилите се представители на партия "Обединена България' да освободят помещението, с цел изпълнение на договор за наем, сключен на 21.09.2015 година. Представителят на Районно мюфтийство – Разград е установил самоуправство от страна на посочените лица / представители на партия "Обединена България" / и ги помолил в тридневен срок да освободят помещението.

"Днес след предоставяне на основанието за настаняване от страна на активисти на ДПС кандидат кметицата на с. Яким Груево от партия "Обединена България" – Анифе Исмаил и друга нейна сътрудничка агресивно и провокативно отказват да освободят помещението разигравайки скандални сцени", заявиха от Общинския предизборен щаб в Исперих. От там настояват компетентните органи да съдействат за въвеждането на наемателите, по силата на договора за настаняване.

„Призоваваме всички участници в предизборната надпревара в Община Исперих да запазят спокойствие и с поведението си да съдействат за нормално протичане на предизборната кампания”, допълват от Общинския предизборен щаб на ДПС в Исперих.

"Възмутена и потресена съм", написа на фейсбук страницата си относно инцидента председателят на НС на ПП „Обединена България” Илиана Раева. Според нея такава ще бъде и реакцията на всички български граждани не само в с. Яким Груево и в община Исперих, а и в цялата страна. „Недопустимо и абсурдно е политическите аргументи между различните опоненти в тези избори да бъдат заменени с бруталност, жестокост и издевателства, при това срещу беззащитна жена”, заявява Раева.

Тя призовава и вярва, че органите на реда ще бъдат максимално експедитивни, ще направят всичко възможно и ще приложат закона с най-голяма строгост срещу извършителите. „Вярвам, че жителите в Исперих и региона, няма да се подадат на тази грозна провокация! Знам, че това изстъпление няма да ги уплаши, а ще ги сплоти още повече. Убедена съм също така, че те ще запазят спокойствие и като достойни граждани няма да реагират по начин, който да наруши общественото спокойствие и ред”, пише още председателят на „Обединена България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама