Откриха обновените читалища в лознишките села Ловско, Сейдол и Синя вода

19:03, 18 ное 15 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Лозница Айхан Хашимов и представителят на фирмата изпълнител откриха днес официално обновените сгради на читалищата в Ловско, Сейдол и Синя вода.

Средствата, които са инвестирани в ремонта на сградите на трите читалища са в размер на 810 692 лева. Финансирането е осигурено по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година.

Основните дейности по проекта са обновяване на сградния фонд на читалищата

 и мерки за енергийна ефективност. Направено е саниране и вътрешен ремонт на сградите на трите читалища, подмяна на дограма, ремонт и изолация на покривите, както и изграждане на нови котелни инсталации, ново подово покритие, ремонт на залите.

Строително-монтажните работи са извършени от ДЗЗД „Тех Трейд”- София, независим строителен контрол е „Кимтекс – ЛС” ООД – Плевен, а проектант „Инвестиционно проектиране” ЕООД – Шумен.

Според общинската администрация реализацията на проекта ще допринесе за по-устойчив  начин при съхраняването и развитието на културните и творчески заложби и провеждани мероприятия на територията на читалищата. „Изпълнението на ремонтните дейности, от която имаха нужда сградите, строени в началото на XX век ще спомогнат за подобряване качеството на живот, ще се повишат културните жизнени показатели и интереса към традициите и културно-масовите мероприятия”, посочват от местната управа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама