Приключиха дейностите по проекта за обновяване на централната градска част на Разград

17:37, 25 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключиха дейностите за обновяване на централната градска част на Разград. Това бе съобщи днес на заключителна пресконференцияръководителят на проекта Ивайло Ганев. Проектът  е на стойност 5 259 314.95 лв. и се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие".

На пресконференцията присъстваха кметът д-р Валентин Василев, заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на ОбС Надежда Радославова, главният архитект Петър Сергев, директори на дирекции и отдели в общината, представители на фирми и институции, ангажирани с реализацията на проекта и др. Д-р  Василев заяви, че проектът и изпълнението му са наследени от предходен мандат и се надява на безпроблемно завършване. От утре приемателна комисия започва работа, след което през декември бенефициентът Община Разград, трябва да се отчете пред управляващия орган МРРБ.

Общата реконструирана и  и благоустроена територия е над 58 000 кв. м. В рамките на проекта са реконструирани и изградени над 2 600 м велоалеи,  1100 кв. м рампи за лица с увреждания и детски колички и над 36 000 кв. м пешеходни настилки с тактилни плочи за хора със зрителни увреждания.

По проекта е инсталирано енергоспестяващо алейно и улично осветление, рехабилитирани са улични настилки и са обособени  места за отдих в пешеходната зона и междублоковите пространства към централната градска част.

Реконструирани са пет фонтана, изградени са два броя водни ефекти и са реконструирани три чешми. Изградена е също чешма с герба на Разград.

В изпълнението на проекта е създадена нова организация на движението, част от която е новоизграденото кръгово кръстовище.

Според ръководителя на проекта с реализацията му е изпълнена и основната цел – създаване на устойчив, динамичен, неповторим и удобен градски център, предлагащ разнообразни възможности за пешеходци, хора в неравностойно положение и др.

Повишена е привлекателността на Разград за посетители и външни инвеститори, както и безопасността и сигурността на градската среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама