Разградският драматичен театър представя премиерата на спектакъла „Всичките мои лъжи”

07:17, 30 ное 15 / Култура 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разградският драматичен театър ще представи поредната си премиера за сезона – „Всичките мои лъжи”, съобщиха от културната институция. Постановката ще се играе утре вечер – 1 декември, от 19.00 часа на сцената на Общинския културен център.

Спектакълът е под режисурата на директора на Театрално-музикалния център Пламен Панев и по едноименната му книга, номинирана през 2013 г. за най-добър роман на годината. В представлението режисьорът и актьорите интерпретират само една от сюжетните линии в книгата.

„Спектакълът е съдбоносен, носи нещо свише, за което дребните ежедневни малки теми са само подробности”, споделя режисьорът и директор на Центъра Пламен Панев. Действието в постановката се развива през 50-те години и разказва за съдбата на един избягал затворник. Той преминава през различни перипетии, докато успее да премине границата и след години се завръща отново в страната, но вече като забогатял човек с чужда самоличност – Шефкет. Постановката, която ще видят зрителите не е драма, всичко е разказано с усмивка, на моменти дори комично. „Рано или късно разбираме, че животът е една лъжа. Целият свят лъже и живее в лъжа, така че защо да не се посмеем над себе си...?”, допълва режисьорът.

Гост-актьор в спектакъла е Николай Урумов, който ще се превъплати в ролята на избягалия затворник. В постановката участват още актьорите от Драматичния театър Николай Сяров, Веселин Борисов, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева, Антония Божинова и Евгени Стефанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама