Повдигнаха обвинения срещу бившия кандидат за кмет на Кубрат Гюнан Халил

13:47, 24 яну 16 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повдигнаха обвинения срещу бившия кандидат за кмет на Кубрат от ДПС Гюнан Халил, съобщи бТВ. Русенската районна прокуратура се самосезира след разследване на телевизия бТВ, че той е ползвал фалшива диплома след записването си в Русенския университет.

В излъчения материал се твърдеше, че кандидатът за кмет на Кубрат през септември 2015 година е подал документи в Русенския университет „Ангел Кънчев”, с цел да се запише да учи висше образование. Сред тях била и диплома за средно образование. ВУЗ-ът няма как да провери дали тя е фалшива, тъй като няма регистър за толкова задна дата – 1991 г., когато, според написаното в дипломата, тя трябва да е издадена от Техникума по механотехника „Шандор Петьофи” в Разград.

Пред камерата на телевизията директорът на училището в Разград Георги Обретенов заявява, че лице с име Гюнан Халил не се е обучавал там.

На Халил журналистите са дали възможност да обясни ситуацията пред камерата им и да се защити от обвиненията, което обаче той не направил, а помолил екипът да спре да го снима.

Заради изнесената информация, прокуратурата в Русе се самосезира и започна разследване, което вече е приключило и потвърдило разследването на btv.  В излъчения материал се посочва, че по делото са разпитани свидетели, изготвена е техническа експертиза на процесния документ, за който са събрани доказателства, че действително е фалшив. Установено е, че Гюнан Халил е използвал този документ.

Бившият кандидат-кмет на Кубрат все още не е дал обяснения. За ползването на неистински документ за завършено образование законът предвижда до осем години затвор. Вероятно прокуратурата ще вземе предвид и факта, че той е бил и кандидат за кмет, съобщава бТВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама