Общините Разград и Лозница търсят здравни медиатори

07:16, 01 фев 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините Разград и Лозница обявиха конкурси за избор на здравни медиатори, съобщават от местните управи. Конкурсите са във връзка с проекта „Заедно за по-добро здраве, за нас, от нас” по Европейската програма за партньорство в общността на „Глаксо Смит Клайн – „Подобряване на здравния статус на ромските общности в Централна и Източна Европа”. Проектът се изпълнява от сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” в партньорство с двете лудогорски общини. 

Дейността на здравния медиатор ще е свързана с работа с клиенти и с подпомагане на незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги, с посредничество между уязвимите групи и здравни и социални служби. Медиаторът ще работи с общопрактикуващите лекари и други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата, ще подпомага също хора от общността  при попълване на документи от различни институции. Медиаторът ще участва и в организиране на здравни профилактични мероприятия и прояви за повишаване на здравната култура на уязвимите групи.

Документи за кандидатстване за длъжността в община Разград ще се приемат до 10 февруари включително, в стая 402 на общинската администрация, а конкурсът ще се проведе на 15 февруари от 10 часа, в стая 508.

Крайният срок за подаване на документи за здравен медиатор в община Лозница е 12 февруари. Те ще се подават в деловодството на общината, а датата, часът и мястото за провеждане на конкурса ще бъдат обявени допълнително, след изтичане на срока на кандидатстване.

Сред изискванията към кандидатите, желаещи да участват в конкурсите за здравен медиатор е да принадлежат към местна уязвима етническа група, да владеят езика и да познават здравните и социални проблеми на общността.

Образец на заявленията за кандидатстване може да се получи от деловодствата на двете общини или да се изтегли от интернет страниците им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама