Д-р Левент Апти бе преизбран за общински лидер на ДПС в Разград

15:20, 07 фев 16 / Политика 25 2610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Левент Апти единодушно бе преизбран за председател на общинската организация на ДПС в Разград. Той получи подкрепата на всичките присъствали 79 от общо 108 делегати на състоялата се днес Деветата редовна общинска отчетно-изборна конференция. Д-р Апти бе единствен кандидат за този пост.

Избрано бе и ново ръководство на Общинския съвет на ДПС от 33 души. В състава му влизат председателят на общинската организация, шестимата общински съветници, председателите на местните структури, кметовете на населени места, избрани от квотата на ДПС, представители на младежката организация на движението, както и бивши общински съветници. Конференцията излъчи и 63 делегати за областната конференция на ДПС в Разград, която ще се състои на 26 март.

Преизбраният партиен лидер д-р Апти коментира, че по време на форума са взети нови решения и задачи за преодоляване на новите политически хоризонти. Сред целите на общинско ръководство ще бъде затвърждаване и заздравяване на вече изградените местни структури и разширяване на движението, чрез изграждане на нови структури в тези населени места, където все още няма.

Тъй като д-р Левент Апти не е оглавявал общинската структура на движението през целия тригодишен мандат в откритата част на форума той отчете само резултатите от изминалите местни избори. „Дали бяхме поставили висока летва или силите и възможностите ни не достигнаха, но в крайна сметка очакванията и реалните резултати се разминаха”, посочи той в отчетния си доклад. Той подчерта, че причините за тези резултати са били вътрешни и външни, като уточни, че изреждането им може да продължи до утре. Д-р Апти отчете, че избирателната активност в община Разград е била по-ниска в сравнение с местните избори през 2011 година. Спад има и в отчетените гласове за ДПС, като гласувалите за общински кмет са били 4022, а за общински съветници своя вот са дали 3401 избиратели, отчетени са и голям брой недействителни бюлетини. Като слабост местният лидер посочи и това, че за пореден път движението не е успяло да участва на балотаж със своя кандидат за кмет на общината, както и това, че в сравнение с изборите през 2011 година е загубило два съветнически мандата в новия местен парламент. „Бяхме поразени и от преференциалния вот, който пренареди листата ни”, заяви д-р Апти.

Като негови персонални пропуски за част от грешките председателят на общинската структура д-р Апти посочи по-слабото присъствие по населени места, незадоволителното запознаване с настроенията и нагласите на жителите по и др. Той изтъкна, че всички тези негови пропуски са били в резултат на недотам развитата му политическа опитност.

 Д-р Апти призова членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на интриги и безпочвени критики.Той отбеляза, че политическите им опоненти, някои тръгнали от структурите на ДПС, като вълци в овчи кожи опитват да рушат веригата. „Недейде да влизате в задпартийни договорки, правейки политически услуги на едни или други, защото понякога се налага „да си сърбаме това, което сме надробили”, каза още общинският лидер на движението. „Да бъдем единни, сплотени и силни, и само тогава ще успеем”, заяви в заключение д-р Левент Апти.

Гости на днешната конференция бяха народните представители д-р Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов, който е и областен председател на ДПС.

Ахмедов коментира, че структурите на движението в област Разград са стабилни както всякога. Той отбеляза, че в ДПС няма спиране, свършват едни избори и веднага започва подготовката за други, защото според него това е целта на една политическа сила. Ахмедов заяви, че движението е винаги в кондиция и уточни, че по календара на държавата следват президентските избори, евентуално по думите му, ако няма и извънредни парламентарни избори.

На въпрос дали новият политически проект на бившия партиен лидер Лютви Местан ще намери подкрепа от електората на ДПС в Разградско, Ахмедов каза, че е рано да се даде отговор на това. „ Нека първо да изчакаме да се учреди тази партия, после ще коментираме”, каза областният председател на движението. Той добави ,че ще е добре създателите на новия политически проект да декларират към кой електорат ще бъде насочена партията им.

Областният лидер бе категоричен, че няма отлив от структурите по места, няма напуснали и не се очаква това да стане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама