Приключва разследването срещу възпитателя от Завет, присвоил лотариен билет от свой ученик

19:00, 09 фев 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се скоро да приключи разследването срещу възпитателя Ергин Хасан, присвоил лотариен билет от свой ученик, съобщи днес директорът на Възпитателното-училище интернат Ахмед Ферад.

Той посочи, че са всички ученици и персоналът на училището са разпитани, преподавателят вече е на работа след продължителни болнични, момчето също е на училище.

Ферад заяви, че иска случаят да бъде решен колкото се може по-бързо, за да се изчисти името на интерната, защото по думите му работещи там били поставени под общ знаменател. „Като излезем из града хората ни питат „На това ли учите децата?“, каза той и заяви, че за себе си е изяснил каква е истината. „Това е мое мнение, но си има съд, който ще установи каква всъщност е истината”, коментира директорът на училището.

Той добави, че са взети всички необходими мерки и менторството на детето вече е пренасочено към друг възпитател. Останалите педагози пък са предупредени, ако има нужда да обърнат повече внимание на момчето. „То също подложено на натиск, стресирано е, но с общи усилия успяваме да преживее по-спокойно случилото се с него”, каза директорът на интерната.

Случаят с лотарийния билет стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В доклада на Националния превантивен механизъм /НПМ/ към омбудсмана бе посочено, че при проверка в интерната в Завет екипът се натъкнал на любопитен случай. Той бил свързан с 14- годишно момче, който твърдял, че по време на разходка в Завет с възпитател и други ученици от интерната, е закупил и спечелил 1 кг. злато или 100 000 лева от билет на „Националната лотария“, който е дал за съхранение на възпитателя от интерната - 42-годишният Ергин Хасан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама