Петима души от Разградско в списъците с влогове в КТБ

16:20, 10 фев 16 25 780 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдиците на КТБ публикуваха списъците на хората, заемащи висши държавни длъжности и техните семейства, които са имали отношения с фалиралата банка.

Списъкът е качен на интернет страницата на фонда за гарантиране на влоговете. Той е съставен въз основа на сведения, предоставени от председателя на Сметната палата.

Този списък е разделен на три части - за физически лица, за юридически лица и за политически партии. Вторият списък съдържа консултантски договори, договори за наем и други контракти, сключени между КТБ и същия кръг лица.

Сред физическите лица, които са имали влогове с фалиралата банка са и петима души от област Разград. Това са Фатмегюл Уруч Расим, съпруга на настоящия кмет на община Исперих Бейсим Руфад, към момента на откриване на депозитите  Руфад е бил зам.-кмет на общината. Съпругата му има влог в КТБ 339.80 лева.

Ангел Йорданов Стефанов, съпруг на Ива Рашкова Рангелова, младши прокурор през 2010 година в Районна прокуратура Разград  има на влог 78 900 лева и 37 610.42 евро.

В списъка е и Светла Илиева Георгиева, съпруга на Иван Донев Георгиев, през 2010 година следовател директор, ОСО в Окръжна прокуратура в Разград. Тя държи на влог 410.43 лв.

Бившият народен представител от ДПС Нигяр Джафер държи в банката почти 70 хил. лева.

Влог във фалиралата банка има и съпругата на председателя на  Общинския съвет в Цар Калоян от предния мандат Атче Шукри Делимустафа. Тя държи в банката 276.07 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама