Само една двойка ще се врече във вярност в Деня на влюбените в Разград

07:35, 14 фев 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една двойка е заявила желание за бракосъчетание на връх Деня на влюбените - 14 февруари в Разград, съобщи директорът на Обредния дом Стоян Рачев. Младоженците са пожелали да подпишат само със своите свидетели пред длъжностното лице. По думите на Рачев денят на любовта не е особено атрактивен за влюбените в Разград.

През 2015 година в Разград са сключени 196 граждански брака. От тях 62 са подписвания пред гражданско лице без ритуали, 11 кратки ритуали, а 49 са ритуалите в залата на Обредния дом. Общо 73 двойки пък са предпочели изнесените церемонии.

Директорът на Обредния дом отбеляза, че все повече младоженци предпочитат изнесени церемонии. Любимо място за сватби за повечето двойки са заведенията в местността Пчелина. Сред нестандартните сватбени ритуали са тези, организирани в къщите-музеи, на Абритус и в Художествената галерия.

По думите на Рачев традиционно разградчани се женят най-много през летните месеци - от юни до септември, а като дни са предпочетени петък, събота и неделя.

От общинската администрация информираха, че общо 373 жители на община Разград носят името Валентин и Валентина.От тях  Валентин са кръстени 207 разградчани, а Валентина се казват 166 дами. Най-малкият Валентин е роден на 17 декември 2015, а най-възрастния на 30 октомври 1939 г. Най-малката Валентина е родена на 1 януари 2016, а най-възрастната на 5 октомври 1930 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама