Задържаха мъж, продал жена от Исперих за проститутка срещу 100 лева и овца

16:28, 01 мар 16 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Генерал Тошево уважи искането на Районната прокуратура в града да задържи под стража 41-годишния Ас. Борисов от с. Василево, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Срещу него е повдигнато обвинение и е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за изнасилването на 40-годишна жена, извършено със сила и заплашване на 1 февруари.

Жертвата живеела в село Василево, община Генерал Тошево, от няколко месеца, след като напуснала дома си в Исперих, тормозена от сина си. Пристигнала с влак до Добрич и на гарата се запознала с възрастна жена, която я приютилав дома си. През лятото на 2015 г. в къщата на възрастната жена пристигнал нейният роднина Ас. Борисов и поискал да вземе гостенката в неговия дом във Василево, за да помага на жена му в отглеждането на петте им деца.

Борисов изпращал пострадалата да работи на полето, после й намерил работа в сладкарски цех в Балчик, а заработените пари прибирал за себе си. През есента на 2015 г. Ас. Борисов продал жената на свой познат в тервелско село, който я държал заключена и я насилвал.Чрез дъщерята на мъжа тя успяла да се свърже със свои близки в Исперих, които успели да я приберат от къщата на човека, на когото била продадена. Познат на Борисов обаче я видял в центъра на града, качил я в колата си и я върнал отново в дома на Борисов.

На 1 февруари тази година той многократно настоявал жената да излезе да работи на пътя като проститутка. За да я „подготви“ за новата работа, Борисов изнасилил жертвата си. Няколко дни по-късно продал жената на овчар в село Вранино, община Каварна, за 100 лева и една овца. И новият „собственик“ започнал със сексуални насилия, които продължили шест дни. С хитрост пострадалата успяла да избяга от принудителния си арест в дома на овчаря, който я заключвал, пристигнала в  Добрич и подала сигнал в полицията.

Срещу Ас. Борисов се води следствено дело за трафик на хора с цел проституция. Осъждан е шест пъти, като последните три наказания от една година, година и половина и три месеца лишаване от свобода е изтърпял ефективно в затвора. Освободен е от затвора на  29 януари и два дни по-късно е извършил престъплението, в което го обвинява Районната прокуратура в Генерал Тошево, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама