С награди и празничен концерт ПМГ в Разград отбеляза патронния си празник

17:44, 12 мар 16 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С награждаване на отличените в турнир „Обрешков” и празничен концерт Природоматематическа гимназия „Академик Никола Обрешков” в Разград отбеляза днес патронния си празник.

Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, началникът на РИО на МОН Атанас Дончев, общинският съветник и бивш възпитаник на гимназията Иво Димитров, директори на училища, представители на институции, родители др.

Честването на 44-та годишнина от основаването на Математическата гимназия започна с химна на училището. Той бе изпълнен инструментално от дванадесетокласничката Шукрие Динчерова, след което прозвуча и вокалния вариант в изпълнение на Иван Гайдаров и ученици от осмите класове.

Поздравителен адрес към учителите и учениците поднесе народният представител Михаил Тодоров. Той заяви, че с гордост споделя радостта на всички преподаватели и учители на гимназията, защото е бивш неин възпитаник. Депутатът пожела на всички ученици да бъдат все така силни и упорити, да превземат нови върхове в областта на математиката и природните науки и да уважават и помнят своите учители. Михаил Тодоров получи от директора на гимназията вратовръзка с емблемата на ПМГ, която е символ на училището.

Цветя, подаръци и поздравителни адреси бяха получени и от областния управител Манол Кившанов, кмета на общината д-р Валентин Василев, председателя на Общинския съвет Надежда Радославова, регионалната библиотека, гимназии и училища и др.

Към учениците, учителите и към всички гости на тържественото събитие благодарствено слово отправи директорът на гимназията  Мануел Василев.  Той с гордост припомни, че от всички 31 математически гимназии в страната само три носят името на акад. Никола Обрешков  - в Разград, Бургас и Казанлък.

След това на сцената излязоха всички 99 ученици – призьори в  традиционния турнир „Обрешков”, за да получат наградите си от директора на гимназията.

Василев обясни, че тазгодишното издание на турнира се е провел под наслов „ПМГ предизвиква най-добрите”.  За първи път в надпреварата са били включени състезание по География и икономика и по Информационни технологии. 

Турнир „Обрешков” тази година поставя и рекорд по най-много награди – почти 100. Това по думите на Мануел Василев се дължи не само на високите резултати на явилите се участници, но и на факта, че няма квоти за брой ученици от едно училище, които могат да се включат в турнира. Турнирът отново бе национален, а един от участниците от Варненска област е класиран на първо място във възрастова група 9-10 клас, състезание по информатика.

Специални награди имаше и за две от паралелките в ПМГ.  Те бяха за 12 б клас с класен ръководител  Елена Илиева, който е с най-висок успех за първия учебен срок и за 10 в клас с класен ръководител Веселин Веселинов, които са с най-малко неизвинени отсъствия.

Празникът продължи с изпълнения, поднесени от възпитаниците на учебното заведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама