Предстои ремонт на пътищата Разград – Попово и Самуил - Подайва

16:31, 13 апр 16 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството одобри допълнителни разходи в размер до 119 161 000 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. , съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Парите са за финансиране на дейности по превантивно поддържане на пътната мрежа основно в Северна България, за ремонтно-възстановителни дейности и за доизграждане на пътни инфраструктурни проекти в страната.

Средствата ще бъдат използвани за доизграждането и рехабилитацията на обекти от изключително важен държавен и обществен интерес с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение. Сред тях са пътища във Видинска, Монтанска, Врачанска, Разградска, Силистренска области, тунелите „Витиня” и „Ечемишка” и виадуктът „Елешница” на автомагистрала „Хемус” и др

От областната администрация в Разград уточниха, че в Разградска област средствата ще се използват за ремонт на пътищата Разград - Попово и Самуил - Подайва. От там припомниха, че пътят Самуил - Хърсово - Богданци - Ножарово - Владимировци - Здравец  до Подайва, с обща дължина 37, 76 км, е една от четири пътни отсечки от региона, които бяха предложени и одобрени на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за предприемане на действия, които да доведат до подобряване на пътната инфраструктура в областите от СЦР. В предложението на областната управа бяха още пътят в Разград около завод „Амилум България” ЕАД, отсечката  Побит камък - Завет до село Веселец и отсечката от село Борисово - Юпер - Божурово - Бисерци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама