Кметът на Завет иска пари за спешен ремонт на път

13:01, 20 апр 16 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Завет Ахтер Велиев внесе искане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с молба за осигуряване на финансиране за спешен ремонт и рехабилитация на пътя Побит камък - Завет - до Веселец.

Пътят е с дължина 28.8 км и изпълнява изключително важна роля за населението на общината, поради това, че е единствената пътна връзка на община Завет с областния център.

В писмото си до министерството Велиев посочва, че от години за този път не се полагат грижи. Участъкът е покрит с дупки, опасен е за участниците в движението и има реална предпоставка за възникване на пътни инциденти.

Кметът заявява, че са сезирали многократно различни институции за вземане на отношение и ремонт на пътния участък, но до този момент няма никакъв резултат.

В началото на септември на 27-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район е взето решение чрез целево финансиране от националния бюджет да бъде извършен спешен ремонт и рехабилитация на пътни отсечки от републиканската пътна мрежа III-ти клас на територията на петте области, в т.ч. и отсечката Побит камък - Завет - до село Веселец, отбелязва още в писмото си до министъра Ахтер Велиев.

Той посочва, че ежедневно в общината постъпват оплаквания от гражданите за лошото състояние на пътя и последиците за личните им автомобили, и ако скоро не започне ремонт на пътя ще бъде обявено гражданско неподчинение.

От общинската администрация заявиха, че в края на миналата седмица жители на Завет са учредили инициативен комитет и е започнала подписка за асфалтирането на републиканския път, която ще бъде внесена до компетентната институция. Ако не получат адекватен отговор са решени да стигнат до крайни мерки, като блокират пътя за Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама