„Магазинче за надежда“ в подкрепа на хора в нужда отвори врати в Разград

17:52, 25 апр 16 25 948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение с нестопанска цел „Да бъдем хора“ откри „Магазинче за надежда“ в подкрепа на хора в нужда. Идеята е на 24-годишната Полина Иванова, която е председател на неправителствената организация.

Социалният магазин се помещава в офиса на сдружението в стая 207 на бизнес сградата на улица „Грънчарска” №2. Там се продават всякакви стоки – дрехи, обувки, играчки, аксесоари и много други. Сдружението приема вещи, които хората могат да дарят или да продадат на символична цена. Генерираните приходи от продажбата на стоките се събират във фонд и се използват за благотворителни каузи в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно положение, социално слаби  иинвалиди.

Отец Георги благослови офиса с пожеланието сдружението да твори все повече добри дела. Той освети и подари и икона за магазинчето за надежда.

Гост на събитието бе и зам.областният управител Нурие Црънгалова. Тя честити на Полина Иванова придобивката и я увери, че Областната управа продължава да събира средства за Кристиян Светлозаров, който е изгубил слуха си на 2-годишна възраст при лекарска грешка. Това е и една от последните каузи на сдружение „Да бъдем хора”, което вече е събрало в негова полза над 2000 лева. Црънгалова заяви, че администрацията ще я подкрепя и занапред и ще бъде отворена за всяка благотворителна кауза.

След събитието в новия офис на сдружението  се състоя и среща с кмета на общината д-р Валентин Василев, ръководството на общината и общински съветници. На нея Полина Иванова ги запозна с дейността на СНЦ ”Да бъдем хора”. Тя обясни, че досега освен в помощ на Кристиян, сдружението е реализирало още четири кампании: за Баран Себайдинов, за чието лечение бяха събрани над 4 000 лв., за Борислава Колчагова, чрез „Работилничка за подаръчета”, която продължава и в момента, първомартенска инициатива съвместно със Сдружение „Жанета” и изложба-базар от картички, изработени от деца за 8 март. Общо дарените средства от дейността на сдружението и лично на Полина Иванова са над 30 000 лв.

Председателят на сдружението съобщи, че се подготвят и нови инициативи: „Подай ръка и в делник”, приемна за безплатни юридически консултации за различни целеви групи, създаване на Консултативен съвет и др. А от 16 до 22 май пред Общинския културен център в Разград съвместно със Сдружение „Защита на животните в Лудогорието” ще бъде организиран базар на книги, като в касичка ще се събират средства за хуманна грижа и милост за хората и животните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама