Ивайло Атанасов от разградския клуб „Зелена стъпка“ спечели Планински маратон Панчарево 2016

10:06, 26 апр 16 / Спорт 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ивайло Атанасов от разградския клуб „Зелена стъпка“ спечели Планински маратон Панчарево 2016, съобщиха от клуба.

В състезанието по планинско бягане в неделя край Панчарево се включиха около 500 бегачи от цялата страна. Ивайло Атанасов спечели безапелационно в най-дългата дистанция от 43,2 км, в надпревара с още 120 състезатели по кално и стръмно планинско трасе с денивелация от близо 1600м, което 28-годишният бегач от разградския клуб „Зелена стъпка“ измина за 3ч.48мин.10сек. - с 21 мин.и 16 сек. по-бързо от втория в класирането маратонец.

От таблицата с резултатите, публикувана на сайта на организатора на състезанието спортен клуб „Бегач“ става ясно, че по тежкия терен Ивайло е бягал с респектиращата за планински маратон скорост от 11,2 км/ч., посочват от разградския клуб.

28-годишният Ивайло Атанасов е от Кюстендил, докторант по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С  Разград, освен СНЦ „Зелена стъпка“, чийто член е, го свързва работата му като учител в Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“, където преподава от септември миналата година, успешно преминавайки преди това прецизния подбор на фондация „Заедно в час“.

Младият талант е един от най-добрите и перспективни бегачи на дълги разстояния и трейл бягания в България. На разградската общественост е познат като победител при мъжете на тазгодишния крос „Освобождение“, който спечели с лекота, оставяйки конкурентите си далеч след себе си, което стана причина организаторите да го посрещнат на финала шеговито с думите: „Недей да бягаш вече, няма никой след теб“. Приятелите и съмишлениците на Ивайло обаче не на шега апострофират: „Не спирай да бягаш! Има много хора след теб, които вдъхновяваш!“, допълват от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама