Сдружение на кметовете от общината учредиха в Кубрат

13:43, 28 апр 16 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение с нестопанска цел на кметове от общината учредиха в Кубрат, съобщиха от местната управа. В новата структура участват кметове от всички населени места в общината.

За председател на петчленния управителен съвет бе избрана Сузана Солакова, кмет на село Севар. Ръководството на сдружението ще се осъществява и от контролен съвет, в който влизат кметовете на селата Горичево, Сеслав и Точилари- Ерсин Ибрям, Юлиян Асенов и Шуаиб Мехмед. За председател на контролния съвет бе избран кметът на Горичево. На срещата с кметовете е гласувана и таксата за членски внос на членовете в сдружението.

Сред основните цели и приоритети на новоучредената структура са тя да защитава интересите и да поддържа развитието на местното самоуправление. Да представлява и защитава интересите на своите членове пред общинската и областна администрация, пред министерствата и централните ведомства, имащи отношение към проблемите за местното самоуправление.

Сдружението ще има за цел и да разработва механизми в организирането на общинската система за обучение и квалификация на общинските съветници, кметове и служители в общинските администрации и много други.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама