294 пенсионери от Разградско ще получат ваучери за храна от великденската кампания

07:36, 01 май 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 294 пенсионери от област Разград ще бъдат подпомогнати от националната кампания "Великден за всеки - Дари празник на баба и дядо", показват списъците в сайта на омбудсмана на Република България - Мая Манолова. От тях 115 са жители на община Разград, 73 на Кубрат, 26 са от Исперих и по 20 са от общините Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян.

Кампанията “Великден за всеки” стартира в началото на април, по инициатива на омбудсмана Мая Манолова. Целта бе чрез дарения да се осигурят средства за пенсионерите, чиито пенсии са над 300 лева, поради което те не получиха великденски надбавки. С получените ваучери, възрастните хора ще могат да пазаруват в около 5 000 магазина в цялата страна, за да си набавят необходимото за празничната трапеза.

"Събраните средства към 27-ми април са близо 600 000 лева", обяви омбудсманът Мая Манолова. Това означава, че близо 30 000 български пенсионери ще бъдат подпомогнати с ваучери, като първите средства вече са разпределени по общини и възрастните хора могат да си ги получат от станциите на Български пощи. Имената на пенсионерите, които получават ваучери са изнесени в самите пощенски клонове на „Български пощи“ или в сградата на съответната община.

По думите на омбудсмана други 5000 пенсионери ще получат 5000 пакета с основни хранителни продукти, тъй като в дарителската капания с храни са събрани над 7 тона храна, един тон месни и млечни продукти, 150 000 души ще получат козунаци, осигурени са 74 000 опаковки безалкохолни напитки и един тон бира.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама