Община Завет започва реализация на проект за работа и обучение на младежи

07:07, 03 май 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Завет Ахтер Велиев подписа договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Активирани  имотивирани младежи от община Завет”. Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.”, процедура „Активни“.  Общата му стойност е 211 054 лв., а срокът за реализация - 13 месеца, съобщиха от общинската администрация.

Основната цел на проекта е активиране и интегриране на трудовия пазар на младежи от община Завет на възраст между 15 и 29 години, които не са в образование или обучение, не са включени в заетост при работодател и не са регистрирани като безработни в Бюрата по труда.

По проекта ще бъдат обхванати 26 младежи от всички населени места на общината, като след обучение те ще бъдат наети в общинската администрация в Завет и в кметствата в общината за 6 месеца. Младежите ще бъдат обучени и ще придобият професионална квалификация „Работник озеленяване” и „Помощник в строителството”.

Очаква се проектът да формира у включените младежи трайни трудови навици и професионални умения, мотивация и увереност в собствените сили, които да им послужат за успешна реализация на пазара на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама