Трима кандидати влизат в надпреварата за кмет на Каменар и двама за Мъдрево

07:14, 04 май 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима кандидати влизат в надпреварата за кметското място в лознишкото село Каменар, съобщиха от Общинската избирателна комисия. С указ на президента новите избори в Каменар бяха насрочени за 5 юни. До повторния вот в лознишкото село се стигна, след като Административният съд в Разград обяви за недействителен избора на Ерол Тахсин от ДПС за кмет на Каменар. Резултатът от изборите беше обжалван от загубилия Ниязи Хюсеин - независим кандидат за кмет на селото. На частичния вот сега неговата кандидатура е издигната от ДПС, а Ерол Тахсин е предложен от ГЕРБ. Реформаторският блок издига за кмет на селото Емилиян Емилиянов.

Частични избори за кмет на 5 юни ще има и в кубратското село Мъдрево. За избор на кмет на кметството Общинската избирателна комисия е регистрирала двама кандидати. Първи е бил регистриран Салим Мустафа от местна коалиция "Време за промяна". На местните избори миналата година той бе избран за кмет, но Административният съд обяви избора му за недействителен, заради допуснати нарушения по време на вота. Другият кандидат е Мустафа Ялама от ДПС.

Днес от 17.30 часа в Ритуалната зала, намираща се в сградата на ОНЧ " Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетината за новите местни избори в Мъдрево.

Жребият за определяне на поредните номера на партиите и коалициите от партии от ОИК в бюлетината за гласуване за кмет на кметство Каменар ще бъде също днес  от 18 часа в каб. 301 в Общинската администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама