Карта на професионалните училища в област Разград публикува МОН

10:04, 09 юни 16 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Карта на професионалните гимназии в България, включително и тези, които предлагат дуално обучение, публикува министерството на образованието и науката, съобщават от образователното министерство.

Картата може да се види в рубриката „Професионално образование“. Тя дава информация за професионалните направления, броя на учениците, които се обучават в тях, материалната база на училищата, участието им в проекти и др.

Програмата дава възможност да се избере конкретна област, за която излизат всички съществуващи професионални гимназии. В област Разград професионалните гимназии са 10. В областния център това са  ПГИ „Робер Шуман”, ПТГ „Шандор Петьофи” , ПГХТБТ „Мария Кюри” , ПГССХВТ "Ангел Кънчев", ПГТС "Хр. Смирненски" и ПГО "Ст. Н. Спасо-Еленина". В Исперих гимназията, предлагаща професионално образование е ПГ по СС „Хан Аспарух”, в Завет- ПГЗ „Кл.А.Тимирязев”, в Лозница – ПГ по ВМЗ "Александър Стамболийски", а в Кубрат – Професионалната гимназия.

В профила на всяка една гимназия има информация за точния адрес на училището, колко ученици се обучават там, колко специалности има и какви са те, съществува ли дуална форма на обучение, телефон и e-mail за контакт.

 На следния линк всеки може да се запознае подробно с картата на професионалните училища: drive.google.com/open?id=1uGpTF_1KejbquErxsmnQI8pQtOY&usp=sharing

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама