Гимназия от Разград ще получи допълнителни пари за стипендии за високи резултати

14:43, 10 юни 16 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград е единственото учебно заведение в региона, фигуриращо в списъка на училищата, които ще получат допълнителни средства за стипендии за постигнати много добри образователни резултати.

Министерството на образованието и науката (МОН) отпуска допълнителни средства на  общо 94 училища от цялата страна.

Парите се предоставят на основание на правителствено постановление от 2013 г. за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование, съобщават от пресцентъра на МОН.

Средствата са целеви за изплащане на стипендии на учениците от девети до 12 клас. Училищните ръководства ще разработят критериите, според които ще се разпределят стипендиите между учениците.

Училищата са разпределени в седем групи в зависимост от средните резултати, които са постигнали на държавните зрелостни изпити за последните пет години.

Разградската гимназията е поставена в първа група. Съгласно заповед на министъра на образованието и науката размерът на целевите средства за стипендии за 2016 г. за първа група е 20 лв. за всеки ученик в дневна и индивидуална форма, след завършено основно образование.

Списъкът на училищата, които ще получат допълнителни средства за стипендии, може да се види на сайта на образователното министерство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама