Ученици от разградско училище взеха участие в образователен форум в Пловдив

11:07, 12 юни 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от ОУ “Ив.С.Тургенев“ представиха Разградска област на годишната конференция на фондация „Заедно в час“, съобщиха от учебното заведение.

Петият поред форум под наслов „Образование за успеха на всяко дете“ се проведе за пета в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието събра над 400 деца, учители, университетски преподаватели и гости, които заедно разсъждаваха над въпроса „Какво помага на учениците да поемат отговорност за своя напредък и напредъка на своя клас?“ Гости на конференцията бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев,  заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, заместник кметът на Община Пловдив- Стефан Стоянов и ректорът на ПУ - проф. д-р Запрян Козлуджов.

За първи път участие в престижния образователен форум взеха 13 ученика от IV и VI клас от разградското Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“, които достойно представиха както своето училище, така и областта.

Децата от IV „А“ клас участваха на конференцията със своя видео история за поставените цели и пътя, който са изминали, а учениците от VI клас бяха в центъра на събитията в ролята на журналисти, фотографи и подкрепящи организатори на събитието. Учениците успяха да спечелят симпатиите на многобройната публика и обраха овациите с остроумните си и искрени отговори на тема: „Как да бъдем по-успешни“.

Децата си тръгнаха от Пловдив с много положителни емоции и се зарекоха да превърнат участието на подобен вид образователни форуми в традиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама