Ученици от Разград ще се обучават в класни стаи на бъдещето

16:15, 14 юни 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от ОУ „Васил Левски” в Разград ще се обучават в класни стаи на бъдещето. Разградското училище е сред 23-те български училища финалисти в конкурса „Училища на бъдещето” на Фондация „Америка за България”.

Преди дни всички финалисти бяха отличени в София на официалното заключително събитие на конкурса. Разградското училище ще получи 200 000 лева от фондацията, като средствата ще бъдат за изграждането на мултифункционален център „Време за приключения”, съобщиха днес на пресконференция директорът на учебното заведение Диана Първанова и учителите, които ще работят по реализацията на проекта.

В рамките на проекта четири класни стаи на първия етаж, в които учат децата от първи и втори клас ще бъдат преобразени в училищна среда, близка до домашната. Това ще даде възможност на децата да се адаптират по-лесно към промяната, да учат докато се забавляват, да изследват околния свят под формата на интерактивни занимания.

 В коридора и двете фоайета ще има кътове за самостоятелна работа, за уединение, за срещи и разговори, за концерти, репетиции, дискусии и други училищни прояви. Проектът предвижда дигитализиране на класните стаи, което ще позволи в обучението да се използват нови модерни технологии.

Центърът ще е на стойност 250 000 лева, като 200 000 лева от тях са дарени от Фондация „Америка за България”, а 50 000 лева училището трябва да осигури чрез набирателна кампания. През юли екипът на проекта ще бъде готов с плана за фондонабирането и ще запознае с намеренията си родителите, бизнес средите, местната общност, бившите възпитаници на училището, които се очаква да се включат в дарителския фонд.

Предвижда се ремонтните работи да започнат през юни 2017 година и да приключат до 15 септември, началото на  учебната година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама