Бойко Борисов откри спортната зала в Кубрат

19:19, 24 юни 16 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов откри официално днес новата многофункционална спортна зала в Кубрат. Проектът за изграждане на залата е финансиран с близо 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

На церемонията присъстваха министрите на младежта и спорта Красен Кралев, на земеделието и храните Десислава Танева и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. На събитието бяха още кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов, кметът на Разград д-р Валентин Василев, областният управител на Разград Манол Кившанов, народните представители от Разградския избирателен район Михаил Тодоров и Гюнай Хюсмен, Касим Дал и много граждани.

Бойко Борисов благодари на попа и ходжата за благословите и добрите думи, изказани по време на водосвета. „Именно в този край, който не знам защо ние го наричаме смесени региони, това е най-добрия начин  – попа и ходжата да са заедно”, отбеляза премиерът. Той подчерта, че целия свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук, в Кубрат го питат само за пенсии и за асфалт. „Никой не ме пита за кораби и самолети, а за заплати и пенсии”, заяви Борисов.

Той посочи, че в момента в региона се ремонтират 60 км. пътища. „Тези, които са минавали покрай Шумен, Венец, Дулово и Силистра знаят какви са пътищата. Бъдете сигурни, че ще направим това, което е необходимо", каза още Борисов. „Когато правим едно, правим и друго – обещали сме и правителството удържа на думата си”,  допълни премиерът.

 „Това е един прекрасен район, много англичани се чудят как да се върнат обратно в Англия,  проблемите са за Великобритания не са за нас, сигурно гражданство, добре дошли са, ние сме отворени“ , каза още с усмивка премиерът.

При посрещането си премиерът получи подарък  от общинската администрация -плюшеното мече за внука си Бойко.

Кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов заяви, че е изключително щастлив да даде официалното начало на съществуването на едно самостоятелно спортно съоръжение от подобен мащаб за град Кубрат. „Многофункционалната спортна зала е придобивка, която ние чакахме отдавна и тя стана реалност и функционира в резултат на усилията на предишното общинско ръководство и благодарение на финансовата помощ от Програмата за развитие на селските райони”, каза той. Исмаилов подчерта, че спортът в община Кубрат има своите традиции и слава в спортове като хандбал и борба. Общината е дала шампиони като Хасан Исаев, Нермидин Селимов, Тайбе Юсеин, Миглена Маркова и др. „Ние сме щастливи да съхраним и продължим тези традиции  не само заради успехите, а и заради радостта на всички жители на общината”, заяви кметът. Той пожела съоръжението да бъде не просто спортна зала, а зала на волята, защото по думите точно както в спорта, така и в живота, силата не идва само от физическия капацитет, тя идва и от неукротимата воля.

Спортната зала е с капацитет 500 седящи места. В нея ще има възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Съоръжението ще е е на разположение и на състезателите по силов трибой, канадска борба, културизъм и др. През зимните месеци ще се ползва за подготовка на футболистите на местния клуб и от останалите отбори от общината.

Премиерът и министър Лиляна Павлова  инспектираха ремонта на пътища в Разградско

Правителството инвестира 10,4 млн.лв. от държавния бюджет за ремонт на 69 км третокласни пътища в област Разград. С волята и подкрепата на премиера ще продължим с ремонтите и следващата година, така че малко по малко да оправим пътищата и да пътувате безопасно и комфортно, обеща министър Павлова. С европейско финансиране ще оправим и пътищата Разград - Силистра и Разград – Търговище, каза още тя. Освен за ремонтите по републиканските пътища, се отпускат 1,5 млн. лв. финансиране за асфалтиране на улиците в селата Свещари, Йонково и Лудогорци.

Превантивният ремонт на участъка от третокласния път Побит камък - Завет - Веселец ще завърши до края на месеца. В него са инвестирани средства в размер на 1 млн. лв. Отсечката свързва община Завет с околните села, областният център Разград и Силистренска област. Пътят не е обновяван повече от 20 години и бе с множество дупки, пропадания, пукнатини и коловози.

С осигурените от Министерския съвет 4,3 млн. лв. се ремонтират и 27 км от третокласния път Самуил - Подайва. Той преминава през 7 населени места - селата Самуил, Хърсово, Богданци, Ножарово, Владимировци, Здравец и Подайва, и е основна връзка за жителите на общините Самуил и Исперих с Разград. В момента на обекта се полага нов асфалт.

Напредва и ремонтът на третокласен път Разград – Попово, от който се обновяват общо 28 км - 13,1 км на територията на област Разград и 14,9 км на територията на област Търговище. Стойността на ремонтните дейности за двата участъка е общо 11,1 млн. лв. Пътят е основна връзка за жителите от общините Разград и Попово и е най-краткото направление към София през Велико Търново и Прохода на Републиката и Шипка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама