Обвиненият в убийство Никола Драгнев остава за постоянно в ареста

16:37, 27 юни 16 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
46-годишният разградчанин Никола Драгнев, обвинен в умишлено убийство на свой познат, остава в ареста.

Постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" бе наложена днес от Разградския окръжен съд. По искане на защитата мярката за неотклонение бе гледано при закрити врата.

След произнасянето на съда окръжният прокурор Огнян Дамянов съобщи, че съдът е приел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Никола е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Установено е, че на 23 юни Румен Илиев отишъл в дома на обвиняемия. Двамата често се събирали, за да пият. След като употребили значително количество алкохол, те се скарали и 46-годишният домакин нанесъл жесток побой на госта си с ръце и дървен предмет, като му причинил множество удари по тялото, главата, гръдния кош и крайниците. В  резултат на побоя мъжът починал. След това Никола изнесъл тялото на жертвата и го захвърлил в градинка зад жилищната кооперация, в която живеел. На сутринта тялото на Илиев било открито.

По думите на окръжния прокурор пред съда обвиняемият е признал, че е извършил деянието, но нямал голям спомен за начина на извършването му. Никола Драгнев е живеел сам, бил е пенсионер по болест, а убитият е бил бездомник, каза още Дамянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама