Пет паралелки след 7 клас се закриват в Разградска област

07:17, 28 юни 16 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет паралелки след 7 клас се закриват в гимназиите в област Разград заради недостатъчен брой ученици за попълването им. Това стана ясно след първото класиране на кандидат-гимназистите, показва справка от Регионалния инспекторат по образованието.

Две от тях – „Банково дело” и „Бизнес администрация” са в ПГИ "Робер Шуман". В ПГХТБТ „Мария Кюри“  няма да се формира паралелка „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти”, а в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ в Разград няма кандидати за паралелка „Агроекология”. Гимназия „Васил Левски“ в Исперих остава без паралелка „Информационни технологии”.

Изцяло запълнени са четирите паралелки в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” и ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. С достатъчен брой ученици след първо класиране са и паралелките Системно програмиране и Компютърна техника и технологии в ПТГ "Шандор Петьофи".  В същата гимназия в паралелката Електрообзавеждане на производството все още има 11 свободни места. Седем свободни места има в паралелката Икономика и мениджмънт в ПГИ "Робер Шуман" и 16 в Икономист земеделско стопанство в ПГ по ВМЗ "Ал. Стамболийски" – Лозница.

С най-високи  балове са паралелките Английски език и немски език в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” - 34.214  и Компютърна техника и технологии в ПТГ "Шандор Петьофи" - 34.108.

В първото класиране на прием след 7 клас в гимназиите в област Разград са кандидатствали 380 ученици, като седем са от други области. 193 не са подали документи, а 19 са останали извън първото класиране.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от днес до 30 юни. Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от днес до 30 юни, включително. Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама