Водата на Завет засега остава към ВиК-Исперих

14:17, 01 юли 16 25 626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липса на кворум отложи извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация”-Исперих, съобщиха от областната администрация.

Съгласно Закона за водите заседанията са редовни, ако на тях присъстват представителите на държавата и общините, които притежават не по-малко от 2/3 от всички гласове.

На насрочената в областната администрация среща не присъстваха представителите на общините Исперих, Завет и Самуил. Не беше налице необходимият кворум за провеждане на заседанието, поради което то беше отложено за друга дата.

В асоциацията държавата, представлявана от областния управител, има 35%, община Исперих – 36,62%, общините Завет и Самуил съответно 17,08% и 11,30%.

От областната администрация посочват, че писмените материали, свързани с дневния ред на общото събрание на Общински съвет – Завет са изпратени предварително на електронните пощи на общините Исперих, Завет и Самуил, предоставени са за запознаване на хартиен носител в Областна администрация Разград и са качени на сайта на администрацията.

На днешното извънредно заседание, членовете на Общото събрание трябваше да вземат решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация„ ООД-Исперих, чрез отделяне на Община Завет, след присъединяването й в границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД-Разград.

До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услуги на потребителите на територията на Община Завет, същите продължават да се извършват от действащия оператор „Водоснабдяване и канализация„ ООД - Исперих.

Дневният ред предвиждаше да бъде съгласуват бизнес план на „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Исперих за периода 2017 г. - 2021 г.

Кметът на община Исперих Бейсим Руфад заяви, че на вчерашното си заседание местният парламент е отхвърлил предложението на групата съветници от ГЕРБ  за присъединяване на Община Исперих към обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване – Дунав“ ЕООД град Разград. Той отбеляза, че при евентуално преминаване към нов работодател има опасност това да се отрази на числеността на персонала. По думите му освен това цената на водата в Исперих и Завет е 2,80 лв. с ДДС, което е значително по-ниска от тази на „Водоснабдяване Дунав“ - Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама