Седем случая на сифилис са регистрирани в Разградско за половин година

07:07, 25 юли 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем случая на сифилис са регистрирани в област Разград през първото полугодие на 2016 година. В сравнение със същия период на миналата година заболелите са с четири повече, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Трима от заразените - жена и двама мъже на възраст от 30 до 55 години са от град Разград. Всички са открити при кръводаряване. Регистрирани са и два случая на сифилис от селата на община Разград. Заболелите са жена и мъж на възраст от 50 до 55 год. Те също са открити при кръводаряване. Всички болни са издирени и насочени за консулт и лечение към специалист, дерматовенеролог. Дадени са препоръки за изследване на контактните лица.

Открит е и един случай на сексуално предаваната инфекция от община Кубрат. Заболялата е жена и също е открита при кръводаряване. Болната е насочена за консулт  и лечение към специалист, дерматовенеролог. Здравните експерти са дали препоръки за изследване на контактните лица със заболялата.

През първите шест месеца на годината е регистриран болен от сифилис и от Завет. Болният е прегледан и се лекува от специалист дерматовенеролог.

Регионалната здравна инспекция в  Разград напомня, че разполага с безлатни тестове за изследване за ХИВ и СПИ /сифилис/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама