В Лозница ще работят по проект за образователна интеграция на ученици от етническите малцинства

20:40, 25 юли 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СНЦ „Детски радости”, община Лозница и основните училища в Сейдол, Веселина, Трапище и Гороцвет ще работят по проект за образователна интеграция на ученици от етническите малцинства. Проектът „С обич и любов за децата ни” е по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съобщиха от общината.

Чрез него сдружението и партньорите планират да приложат доказано успешни принципи и подходи за интеграция и мотивация на минимум 65 ученици от етническите малцинства, търсещи или получили международна закрила, както и родители, като ги включат в извънкласни занимания и нестандартни форми на обучение.

По проекта ще се работи и с 222 деца, които не са представители на етническите малцинста, като целта ще бъде постигане на интеграционен ефект от изпълнението на процедурата.

Предстоящите дейности са свързани с провеждане на 31 клубни дейности в направленията музика, театър, спорт, наука, български език, изкуства и кулинария, както и участие на учениците от допустимата целева група в изяви и мероприятия, съвместно с други учебни заведения от общината и областта.

Предвижда се също да бъде закупепо необходимото оборудване и обзавеждане, което да осигури подходяща облразователна среда в училищата, партньори по проекта.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде предоставена за реализацията на проекта е 619 394 лева. Предвиденият срок за изпълнение на дейностите е 36 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама