За първото шестмесечие на годината ОбС в Кубрат е провел девет заседания и е приел 90 решения

18:15, 26 юли 16 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първото шестмесечие на годината Общинският съвет в Кубрат е провел девет заседания и е приел 90 решения. Това е посочено в отчета на председателя на ОбС д-р Хюсеин Карасюлейман, представен на вниманието на съветниците на последното им заседание, съобщават от местния парламент.

През периода в дневния ред на заседанията са били включени за обсъждане 60 предложения за решения от кмета на общината и 30 от председателя на Общинския съвет. Преобладаващата част от докладните записки са свързани предимно с придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество /отдаване под наем на обекти общинска собственост, продажби на общински имоти и др./, изменения и допълнения на действащите наредби, както и приемане на нови подзаконови нормативни актове, програми, стратегии, планове и други.

За отчетния период постоянните комисии са провели общо 37 заседания, от които едно съвместно на комисията по евроинтеграция, икономическо развитие, бюджет и финанси и комисията по координация и управление на стопанските дейности, общинска собственост и екология.

Освен докладните записки, по време на заседанията на комисиите са разгледани и допълнителни материали, като молби, предложения, сигнали и други, които изискват становище на общинския съвет.

През първите шест месеца на годината, освен внесените предложения за решения, комисиите към Общинския съвет се запознали и дискутирали и други важни теми и въпроси, отговарящи на компетентността им.

 На заседания на комисията по социални дейности, образование и здравеопазване е разгледана докладна записка от директора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ с. Севар относно пътуващи ученици от ОУ „Йордан Йовков“ с. Мъдрево към ОУ „Хр. Смирненски“ и свързаните с това разходи по транспортирането им, както и молбите за еднократни помощи.

На заседания на комисията по координация и управление на стопанските дейности, общинска собственост и екология са разгледани заявления от политически партии за отдаване на помещения под наем за организационна дейност, внесени са предложения за обособяване на площи за свободно разхождане на домашни любимци, съгласно Наредба № 26 за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Кубрат.

През отчетния период са променени и няколко поднормативни актове, приети са и годишните финансови отчети на трите общински дружества – ВиК „Меден кладенец“ ЕООД, „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД и „Кубратска гора“ ЕООД.

Председателят на Общинския съвет в Кубрат  завършва отчета си с благодарност и признателност за съвместните действия, подкрепата и разбирането, които получава от общински съветници, Общинската администрация, юриста към ОбС, фирмите, институциите и гражданите на Община Кубрат. Единствената му препоръка е за по-отговорно присъствие на съветниците на заседанията на постоянните комисии за подсигуряването на необходимия кворум за провеждането на заседанията им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама