Откриха процедурата за предоставяне на концесия на стадион „Лудогорец Арена”

07:19, 28 юли 16 / Спорт 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград откри процедура за предоставяне на концесия с предмет„Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец  Арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера”. Стадиона е с площ 42 662 кв. м, заедно с построените в него 14 сгради с обща застроена площ 3 264 кв. м. е собственост на община Разград, съобщават от общината.

Документацията за участие се получава до 17 часа на 29 август в стая 413 на община Разград. Това става след заплащане на 200 лева в стая 404 или по сметката на общината BG52 SOMB 9130 84 58628244, BIC: SOMBBGSF при „Общинска банка” АД, ФЦ Разград. Офертите се подават до 11 часа на 31 август в стая 06. Те ще бъдат отворени в 14 часа на 2 септември в зала 102.

Максималният срок на концесията ще бъде 35 години. Във връзка с изпълнение на условията на концесията се предлагат следните мероприятия, които да станат елемент на Задължителна инвестиционна програма: I –ви етап – със срок на изпълнение първите пет години за срока на концесията, обхваща реконструкция, модернизация и въвеждане в експлоатация на Сектор „А”- проектиране, реконструкция  на трибуна, паркинг, съблекални за отборите със съответните санитарни помещения, помещения за съдии, делегати, допинг контрол, първа помощ, микс зона, водеща футболистите към терена, работни помещения за медии, конферентна зала, бюфет  и санитарни възли, технически помещения, самостоятелни входове за футболистите на стадиона,  на ВИП гостите до съответните места  и на зрителите до трибуните, под трибуната – изграждане на санитарни възли, бюфети, помещения за първа помощ за зрители, музей на клуба, фен-магазин с кафе-бар, асансьорни съоръжения за  зареждане на ресторанта, ВИП зона с места за гости, барове, места за хранене и кухня, санитарни възли, офиси и заседателна зала, главна платформа за ТВ–камери, телевизионни студия с апаратна  и помещения за видеоконтрол и управление на стадиона, осигуряване на комуникационни ядра, евакуационни изходи и места за хора с увреждания. На север от сектор А ще се изгради ВИП паркинг с 90 паркоместа.

- Сектор „В”- проектиране, реконструкция на трибуна, изграждане на паркинг за 48 места с достъп на нивото на терена, санитарни възли, технически помещения, помещения за първа помощ и бюфети.

II-ри  етап- обхваща реконструкция, модернизация и въвеждане в експлоатация на Сектор ”Г”- проектиране, реконструкция на трибуна, изграждане на санитарни възли, помещения за първа помощ и бюфети.

Изпълнението на всички тези мероприятия е включено в концесионния договор като задължение на концесионера и неизпълнението им е свързано със съответните санкции за него.

Участникът в процедурата трябва да членува в Българския футболен съюз като професионален футболен клуб и да притежава лиценз за участие  в „А” футболна група, издаден за спортно-състезателната 2015/2016 година. Трябва да има регистриран основен капитал в размер, не по-малък от 2 500 000 лв.

Кандидатите за участие в процедурата трябва да представят 100 000 лв. гаранция за участие под формата на внесен депозит или банкова гаранция. Годишното  концесионно плащане е в размер не по-малък от 13 961 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама