Капанският ансамбъл гостува на празника на Равда

09:18, 28 юли 16 / Култура 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Капанският ансамбъл бе специален гост на тържествата в Равда за Света Параскева – патронния празник на красивия черноморски курорт, съобщиха от ансамбъла.

В програмата си съставът отново бе включил избрани произведения от своя репертоар – уникални образци на българския музикален, песенен и танцов фолклор. Жителите и гостите на курортното селище видяха Осенски танц, Варненски танц, великолепното изпълнение на солистите на формацията Цветелина Дечева и Павлин Занев в камерното „Галено хоро“. Солистките на хора Силвия Симеонова, Руска Станчева,Пенка Борисова и Теодора Дамянова пренесоха с песните си публиката от Шоплука, през Добруджа, та чак до Странджа.

Бисерите в изявите на оркестъра бяха изпълненията на гъдуларя Станчо Димитров, който в сюитата на неговото име, свири още на листо, свирка и хармоника, пя и танцува,докато прави солата си на гъдулката, с която пък вече повече от 60 години обикаля света. И, разбира се, майсторлъкът на Деян Денчев на електрическа цигулка и Илия Иванов /акордеон/ в адаптирана на състава румънска народна песен. Руснаците и украинците по българското крайбрежие изпаднаха във възторг от изпълнените пред тях руско-цигански песни и танци.

Следващият концерт на Капанския ансамбъл е на Празника на динята в шуменското село Салманово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама