Центърът за спешна помощ в Разград набира кандидати за обучение за парамедици

11:09, 10 авг 16 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за спешна медицинска помощ в Разград набира кандидати за обучение за професията парамедик, съобщиха от общинската администрация. Обучението е част от дейностите по проект „Активност, обучение и заетост”, който се изпълнява от ЦСМП-Разград в партньорство с ЦСМП-Търговище и неправителствената организация "Международен алианц за развитие".

В обучението могат да се включат младежи, които отговарят едновременно на всички условия – да са на възраст между 19 и 29 години, да имат постоянен или настоящ адрес в областта, най-малко четири месеца не учат (висше или средно образование) или не работят, не са собственици или управители на фирми, не са регистрирани земеделски производители. Кандидатите не трябва да са регистрирани в Бюрото по труда като търсещи работа, да имат завършено следно образование и шофьорска книжка от не по-малко от една година.

Обучението на бъдещите парамедици ще започне през септември, като за времето на обучение е осигурена стипендия. За успешно завършилите започването на работа е гарантирано.

За допълнителна информация желаещите могат да се обадят на тел. 084 661 582 и 0889 717 055.

Изпълнението на проекта „Активност, обучение и заетост” стартира на 26 април, след сключването на договор между Министерството на труда и социалната политика и ЦСМП – Разград. Проектът се изпълнява по процедура „Активни” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020. Общата стойност на проекта е 226 863 лева,  като финансирането е предоставено изцяло от Инициативата за младежка заетост на Европейския съюз.

Процедурата е съсредоточена върху идентифицирането и мотивирането на икономически неактивни младежи за активно поведение на пазара на труда с последващи дейности за включване в продължителна заетост, обучение или връщане в образование. Основна цел на процедурата е активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст вкл., които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, вкл. не са регистрирани като безработни лица в Агенцията по заетостта.

В проект „Активност, обучение и заетост“ ще имат възможност да се включат най-малко 71 неактивни младежи между 15 и 29г., живеещи на територията на областите Разград и Търговище.

За 30 от младежите ще бъде осигурено безплатно професионално обучение за професията „Парамедик“ като те ще имат възможност да получат и стипендии за времето на обучението. Всички успешно завършили обучението ще бъдат назначени на длъжност „Парамедик“ в ЦСМП-Разград и ЦСМП-Търговище.

В резултат от информационната кампания, планирана в рамките на проекта, най-малко 27 младежи трябва да бъдат насърчени да се върнат в образователната система, а всички останали младежи да бъдат насочени към регистрация в Бюрата по труда за информация за други възможности за включване в пазара на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама