Дават под аренда свободни земеделски земи от държавния поземлен фонд в област Разград

07:05, 17 авг 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция “Земеделие” в Разград откри процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за отдаване под аренда на свободните земеделски земи от държавния поземлен фонд, обект на втора тръжна сесия за стопанската 2016/2017 година. Предлаганите имоти са за отглеждане на съществуващи трайни насаждения и трайни насаждения за изкореняване и предоставяне за отглеждане на едногодишни полски култури за срок от пет стопански години, съобщават от земеделската дирекция.

В търга могат да участват стопани, еднолични търговци, кооперации и юридически лица, регистрирани по Търговския закон.

Началната тръжна цена и депозитът за участие са определени със заповед на министъра на земеделието и храните. За отглеждане на едногодишни полски култури депозитът е 20 % от началната тръжна цена, умножена по площта на имота. За отглеждане на съществуващи трайни насаждения е 10 лв. на декар. В случай, че земите от държавния поземлен фонд са поливни, началната тръжна цена се коригира с коефициент за поливност – 1.2.

 Документацията за участие в търга се подава до 29 август в Областна дирекция „Земеделие” - Разград. Търгът ще се проведе на 30 август.

Броят на имотите, обявени на търг, за отглеждане на съществуващи трайни насаждения е девет, включващи 163,735 дка. Общо 148,621 дка са обявените за отдаване под аренда овощни орехови градини в община Исперих. От тях 31,999 дка се намират в Средоселци, а 116,622 дка - в Свещари. В разградското село Ушинци се предлагат 11,060 дка лозя, а в лознишкото село Веселина могат да се наемат 4,054 дка овощни сливови градини.

Земеделските земи от държавния поземлен фонд за отдаване под аренда за отглеждане на полски култури се намират в общините Разград, Лозница, Цар Калоян и Самуил. В землището на село Сейдол има свободни имоти - трайни насаждения от кайсии от общо 4,134 дка.  В Топчии може да се наемат 5,531 дка овощни насаждения от кайсии-нетерасирани. В Желязковец се отдават под аренда 16,508 дка овощни насаждения от сливи, а в Цар Калоян са обявени за отдаване под аренда изоставени трайни насаждения от кайсии от общо 19,494 дка.

Списъкът на имотите, обявени на търг, може да се намери на сайта на Областната дирекция „Земеделие” - Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама