Отслужен е водосвет за безаварийно пътуване по третокласния път Самуил - Подайва

12:08, 28 авг 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на народния представител Михаил Тодоров е отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по третокласната пътна мрежа Самуил - Подайва. Тържественият ритуал се е състоял на изхода на исперихското  село Подайва, съобщи  депутатът.

На мероприятието са присъствали заместник-областният управител Виолета Тодорова, зам.- кметът на Исперих Николай Николов, директорът на Областно пътно управление Людмил Янев, общински съветници от Исперих, жители и гости на общините Самуил и Исперих.

Духовните водачи на двете основни религии в региона - местният отец и мюсюлманският духовник са отслужили литургия и молитва за здраве и безаварийно пътуване по новоремонтирания пътен участък. Християни и мюсюлмани заедно се помолили да няма пътни произшествия и пострадали хора. За каузата е даден и традиционен за случая курбан.

В обръщението си народният представител Михаил Тодоров е заявил, че ще продължи да лобира на държавно ниво за инфраструктурни проекти, които да бъдат реализирани на територията на областта. Той е призовал всеки шофьор за търпеливо и безопасно шофиране.

Третокласният път, който преминава през седем населени места в общините Исперих и Самуил е ремонтиран с осигурените от Министерския съвет 4,3 млн. лв. Преди два месеца участък бе инспектиран от премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама