197 зрелостници от Разградско на поправителната матура по български език

07:17, 29 авг 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
197 зрелостници от област Разград са подали заявление за явяване на поправителната матура по български език и литература, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Изпитът ще се проведе днес в ПМГ „Акад. Никола Обрешков” и ще започне в 8.00 часа.

Изпитът по български език и литература е разделен на три модула и зрелостниците ще получат изпитния вариант на части. Върху първия модул те ще могат да работят един астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията. След изтичането на определеното време ще получават втория модул, върху който може да работят също един час. За третия модул ще имат на разположение два астрономически часа.

За втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор заявления са подали  207 зрелостници. Най-много от тях – 114 младежи, са предпочели теста по биология и здравно образование. Втори желан предмет е  география и икономика, който са избрали 84 зрелостници. Двама са желаещите да се явят на матура по математика,  също толкова са тези, които са предпочели изпита по физика, а трима са избрали предмета философски цикъл. Само по един зрелостник е предпочел да се яви на изпит по история и английски език.

Втората матура ще се проведе утре, също в Математическата гимназия в Разград.

Резултатите от матурите, сесия август-септември, ще бъдат обявени до 12 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама