С игри и благотворителен базар закриват "Читалня под небето" в Разград

16:29, 29 авг 16 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със забавни игри, снимки за спомен като приказен герой и благотворителен базар ще завърши шестото издание на инициативата "Читалня под небето" в Разград. Празникът ще се състои на 1 септември в градинката до библиотеката, съобщиха от културната институция.

На тържеството са поканени всички малки, големи  и още по-големи деца, за да си кажат довиждане до следващото лято. Събраните средства от базара ще бъдат предоставени за благотворителна кауза на Сдружението "Да бъдем хора".

Лятната кампания за работа с деца на Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев"  отвори врати на 16  юни. През целия летен сезон децата и гостите на лудогорския град се забавляваха под открито небе с четене на любими книги, рисуване и др. занимателни прояви.

С помощта на библиотечните специалисти децата имаха възможност открият интересни герои от непознати за тях увлекателни и провокиращи фантазията им книги. Интересните четива се редуваха с различни занимателни игри, освен това малчуганите имаха възможност да развихрят въображението си на белия лист.

Заедно с това в Детския отдел на библиотеката се проведоха летни занимания за най-малките под наслов "Весела приказна ваканция". Освен да четат книжки, да рисуват приказни герои, децата гледаха филми и изработваха различни изделия в организираните творчески работилници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама