Местни производители от Разградско представят продуктите си на изложение

06:03, 01 сеп 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местни производители от региона ще представят своята земеделска и хранително-вкусова продукция на изложение в Разград. Събитието ще се проведе на 8 септември от 13 часа на площад „Момина чешма”, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие”.

Проявата се организира от Министерството на земеделието и храните като част от кампанията „Подкрепа на българското”, която стартира на 4 септември.

 В рамките на кампанията, същият ден, от 11 часа на втория етаж в сградата на кафе-аперитив „Зайо Байо“ в Разград ще се проведе кръгла маса. На форума ще бъдат презентирани приоритетите и целите на политиката на Министерството на земеделието и храните в различните сектори. Основните акценти ще бъдат балансирано секторно и структурно развитие на аграрния отрасъл; повишаване на конкурентноспособността и пазарните позиции на земеделските производители; гарантиране на високо ниво на защита на човешкото здраве и интересите на потребителите по отношение на храните; организирана маркетингова  и рекламна държавна политика за традиционните и уникални продукти; подобряване на комуникацията и активен диалог със земеделските прозводители.

Участие в кръглата маса ще вземат представители на Областна дирекция „Земеделие“ и Националната служба за съвети в земеделието – офис Разград. За събитието се очаква да пристигне зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама