Форум „Да! На българската икономика” се проведе в Разград

16:40, 02 сеп 16 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Заседателната зала на община Разград днес се проведе 13-та по ред дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на вестник "Стандарт" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ. Форумът бе на тема: "Да! На българските региони - Разград". Домакин на срещата между централната и местна власт и бизнеса бе кметът на община Разград д-р Валентин Василев.

Участие в срещата взеха зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, Николай Нанков – зам. министър на МРРБ, Стамен Янев – изп. директор на Българска агенция за инвестиции, Живко Табаков – съветник на министъра на туризма, Ирена Соколова – зам. председател на Комисията по култура, зам. областният управител Нурие Црънгалова, представители на местната власт, Славка Бозукова – главен редактор на в-к „Стандарт”.

Над 50 предприемачи, представители на едрия, среден и малък бизнес в региона, ръководители на регионални институции, синдикалистии медии, също бяха част от събитието на КРИБ и в-к " Стандарт".

Дискусията бе открита и ръководена от Славка Бозукова, която благодари на домакините и на всички участници, и медийни партньори. В стъпителното си слово при откриването на форума главният редактор на „Стандарт” посочи, че Разград е стратегически център на Североизтока. „В различните исторически периоди градът е дал много на България. Тук в началото на миналия век завършилият образованието си в чужбина Иван Багрянов видял потенциала на родния си край и поставил основите на модерното земеделие у нас. 60-ият министър-председател на България е заплатил с живота си за желанието си страната ни да просперира. Той е работил винаги за просперитета на Лудогорието”, каза още Бозукова. Тя допълни, че в съвременните условия има примери на много успешни проекти, които днес се развиват в Разград, а едни от емблемите на града днес са "Лудогорец" и Крисия.

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев призова представителите на бизнеса да бъдат по-активната страна и да задават въпросите си към членовете на правителството.

Поздрав към организаторите и участниците в днешното събитие отправи и зам. областният управител Нурие Црънгалова. Тя подчерта, че  посещенията на министри и заместник – министри в област Разград, се превърнали в добра практика за дискутиране на актуални въпроси за региона и ангажирането им за решаване на конкретни проблеми. „Считам, че сътрудничеството и постоянният пряк диалог между бизнеса, браншови организации, централна и местна власт е едно от основните условия  за просперитета на нашата област, в търсенето на работещи решения за ускоряване развитието на икономиката в региона”, отбеляза Црънгалова. Тя посочи, че голямата цел на тази кампания е да се формират управленски политики за трайно насърчаване на българската икономика”. Зам.-областният управител допълни, че днешното участие на представители на централната власт в този форум, потвърждава подкрепата на правителството за развитието на икономиката в  региона като цяло.

На форума заместник-министрите отговаряха на въпроси за модернизиране на пътната инфраструктура, осигуряването на заетост за младите хора, привеждането на професионалното образование към потребностите на бизнеса, развитието на земеделието и усвояването на средства по Програмата за селските райони, популяризирането на културно-историческите обекти и туристическите атракции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама